Velotimes Historia

Velotime startades i början av Juni 2015 av Velodrome2001. Han ville ha en server som han och hans vänner kunde spela tillsammans på. Vid denna tid var endast 3 personer aktiva på servern, vilket gjorde att motivationen dog ganska snabbt. Vi valde då att öppna ansökningar till servern för att få in lite nytt folk, vilket blev populärt. Staden man startar i finns ett plotsystem, därför valde vi att skapa en ny stad vid namn “Seaside Hills” (Även kallad serverns huvudstad) där alla nya personer kunde bosätta sig.

Seaside Hills expanderade så det knakade. Första staden, den med plotsystem blev inaktiv, alla lämnade den för att istället bosätta sig i Seaside Hills. Tunnelbanesystem byggdes för att man lätt skulle kunna transportera sig i den växande staden. Områden som vi trodde aldrig skulle bli utnyttjade är idag mitt i stadens centrum. Ingen hade då trott att staden skulle bli så stor som den är idag och den har inte slutat växa heller. Hela tiden byggs nya hus, andra renoveras och byggs ut.

Tunnelbanan: Den tillkom tidigt i Seaside Hills historia av ett förslag från fiskarna98. Bygget påbörjades och idag finns tunnelbanan under stora delar av staden. När en av nyckelpersonerna till tunnelbanesystemet i Seaside Hills blev inaktiv på servern avstannade bygget. Detta var samtidigt som Elytra kom till Minecraft, så efterfrågan på tunnelbanan försvann. Velodrome2001 tog senare på sig ansvaret för att bygga färdigt de påbörjade tunnelbanelinjerna så att vi skulle få ett helt system. Idag används tunnelbanan endast av nya spelare på servern eller för att ta sig en nostalgitripp på servern.

Runt om Seaside Hills finns även andra mindre städer skapade av våra spelare. Vissa populärare än andra.

I dagsläget är Velotime över 4 år gammal, har tre större städer (Seaside Hills är den absolut största) och är fortfarande aktiv. Det är ca 40 personer som är inbjudna till Velotime men sedan starten har över 60 personer spelat på servern. Några har dock valt att lämna servern av olika anledningar. Jag hoppas nu att Velotime fortsätter att växa, jag tror vi får minst 4 lika fantastiska år till framöver!

Seaside Hills

Serverns största och aktivaste stad. Det är här alla nya spelare brukar starta sin resa.

Tirion

Staden skapades av AlextraXtra och Pr0Fi. Otroligt vacker och genomtänkt stad.

River Sides

Skapades av Velodrome2001. Stad med plotsystem och stadsekonomi.

Velotime Veteraner

Spelare som vart med sedan första halvåret Velotime skapades har tilldelats en egen roll, Velotime Veteran. Det är väldigt få som faktiskt tilldelats denna roll. Du kan läsa lite om personerna här:

Fiskarna98

...

Van1la

...

IKHPKalle

...